Republika Srpska predstaviće svoju turističku ponudu na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od četvrtka do nedjelje, 22. do 25. februara, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

Cicović je rekao da će otvaranju ove manifestacije prisustvovati i brojni zvaničnici Republike Srpske, navodeći da će turistička ponuda Srpske biti predstavljena na jednom mjestu, na prostoru od 326 metara kvadratnih u hali jedan Beogradskog sajma.

On je naveo da su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Srpske obezbijedili zajednički, reprezentativni štand od 60 metara kvadratnih, na kojem će kroz promo turističke materijale, brošure, video-materijale i prezentacije predstaviti turističku ponudu Srpske.

Cicović je istakao da je nastup na ovom sajmu od velikog interesa za Republiku Srpsku, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

Predstaviće se veliki broj lokalnih turističkih organizacija – Prijedor, Kozarska Dubica, Laktaši, Teslić, Foča, Ugljevik, Zvornik, Novi Grad, Gradiška, Srebrenica, Kalinovik, Derventa, Bratunac, Sokolac, Nevesinje, Šipovo i Srbac.

Na ovom sajmu predstaviće se i Udruženje banja Republike Srpske, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Pored reprezentativnog štanda Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacija Republike Srpske u hali jedan, Cicović je naveo da će se samostalno na svojim štandovima, ukupne površine 266 metara kvadratnih, predstaviti turističke organizacije Banjluka, Trebinje, Istočno Sarajevo /Јahorina/, Bijeljina, Višegrad, Brčko, te Ski-centar “Ravna planina – Stan promet” Pale, Nacionalni park “Kozara” i Banja Mlječanica.

Turistička organizacija Banjaluka ove godine predstaviće svoju ponudu i turističke potencijale, zajedno sa turističkim agencijama i drugim pružaocima usluga u turizmu.

Posjetioci će imati priliku i da se upoznaju o ponudi “Krajiške kuće”, koja na jednom mjestu objedinjuje proizvode malih proizvođača.

Na štandu Turističke organizacije Trebinje predstaviće se i “Hercegovačka kuća”, koja će predstaviti autohtone hercegovačke proizvode, Muzej Hercegovine, kao i brojni privredni subjekti iz oblasti turističke privrede Trebinja.

U okviru promotivnog štanda biće organizovan i prigodan program u vidu nastupa lokalnih muzičara iz Trebinja, kao i degustacije autentičnih hercegovačkih proizvoda.

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo na ovom sajmu objediniće predstavljanje zimske i ljetne turističke sezone, te će zajedno sa partnerima predstaviti različite turističke atrakcije kroz marketinške novitete, te različite štampane i multimedijalne promo-materijale.

Svoje ponude predstaviće i Olimpijski centar “Јahorina” i Udruženje hotelijera “Јahorina”.

Cicović je istakao da je ove godine 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u bivšoj Јugoslaviji, te će u skladu sa tim na štandu biti i čuvena maskota “Vučko” s ciljem evociranja uspomena na jedan od najznačajnijih sportskih događaja na ovim prostorima.

U okviru promocije Turističke organizacine grada Bijeljina, predstaviće se Banja Dvorovi, Područna privredna komora – regija Bijeljina, Etno-selo “Stanišići”, hotel “Drina”, “Globus”, , Udruženje žena “Žena” Јanja, Udruženje žena “Mironosnice” Bijeljina, te firma “Ejndžels rouz”, koja se bavi proizvodnjom prirodnih sokova.

U okviru prezentacije turističke, ugostiteljske i gastro ponude Turističke organizacije Višegrada, svoju turističku ponudu i gastronomske specijalitete predstaviće turistički kompleks “Andrićgrad”, hotel “Višegrad”, hotel “Vilina vlas”, kao i višegradski restorani.

Prvi put će se na Sajmu predstaviti Turistička organizacija Brčko sa svojom prezentacijom projekta “Dizajn i izrada originalnih suvenira Brčko distrikta, sa ciljem promocije identiteta destinacije i povećanja vidljivosti na turističkom tržištu”.

Ski-centar “Ravna planina”, koji radi 365 dana u godini, tokom Sajma predstaviće ponudu za zimsku i ljetnu sezonu.

Nacionalni park “Kozara”, koji predstavlja spoj prirodnog i kulturno-istorijskog nasljeđa, predstaviće svoje sadržaje – izuzetne prirodne vrijednosti koje posjetiocima omogućavaju povezanost sa prirodom, planinarenje, biciklizam, sportsko penjanje, rekreativne šetnje, avanturističke sadržaje, razne manifestacije i ponudu objekata za smještaj.

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” Kozarska Dubica predstaviće svoj koncept za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i hiperbaričnu oksigenoterapiju, koja obezbjeđuje sve uslove za uspješan oporavak i ugodan odmor njenih korisnika.

Svečano otvaranje 45. Međunarodnog sajma turizma i 19. Međunarodnog sajma ugostiteljske opreme Horeka planiran je za sutra u 18.00 časova, na galeriji hale četiri Beogradskog sajma.

Radno vrijeme za posjetioce 45. Međunarodnog sajma turizma je u četvrtak, petak i subotu, 22, 23. i 24. februara, od 10.00 do 19.00 časova, a u nedjelju, 25. februara, od 10.00 do 18.00 časova.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPokrenuta istragu protiv TikToka, poznato i zbog čega
Naredni članakOvo je pravo vrijeme za prvu šoljicu kafe