Kompanija Google je na svom blogu najavila da će dodati nove funkcije u pretraživač Chrome na bazi vještačke inteligencije (AI) uz koje će korisnici, između ostalog, moći da automatski grupišu kartice (tabove) ili da uz pomoć virtuelnog asistenta pišu tekst u tekstualnim poljima na sajtovima.

Funkcija “Organizator kartica” (Tab Organizer) omogućava korisnicima da automatski grupišu kartice sa sličnim temama, kao što su vijesti ili onlajn kupovina, a aktiviraće se klikom na desni taster miša.

Prema riječima Guglovih programera, ovo će pojednostaviti navigaciju i omogućiti korisnicima da se fokusiraju na sadržaj kartica.

Funkcija “Pomozi mi sa pisanjem” će prema planu biti dodata pretraživaču Hrom u februaru i pomagati korisnicima da sastave tekstove u svim dostupnim poljima na sajtovima.

Potrebno je samo kliknuti desnim tasterom miša na bilo koje polje za tekst i izabrati pomenutu funkciju. Ta opcija će takođe asistirati korisnicima pri pisanju onlajn poruka ili recenzija kupovina preko inteneta, prenosi Tanjug.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakStiže nova Dacia Spring Electric, šta možemo da očekujemo
Naredni članakKoliko se za kupovinu polovnog automobila mora raditi u BiH, a koliko u regionu?