Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi dio karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i da ga raduje da su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vjernika.

– Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspjeh. Da naše društvo u cjelini i Republika Srpska budu uspješni onoliko koliko svi želimo – rekao je Dodik u Banjaluci gdje je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja prisustvovao večernjem bogosluženju i nalaganju Badnjaka.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je građanima Republike Srpske i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i Božić, uz poruku da žive u miru.

– Da živimo u stabilnoj i mirnoj Republici Srpskoj. Svim našim građanima želim sve najbolje u privatnom životu i na profesionalnom planu – rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru.

– Božić je vrijeme koje nas podseća na važnost neprolaznih vrijednosti mira, ljubavi, porodice i zajedništva koje jačaju našu vjeru i sve nas čini boljim ljudima, u slozi i ljubavi, u zajedništvu i uzajamnom poštovanju – navodi Stevandić u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i srpskom narodu, kao i svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru, poželjevši da u zdravlju, veselju i optimizmu proslave najradosniji hrišćanski praznik.

Višković je istakao da je ovo praznik nade koji utvrđuje u temeljnim i neprolaznim vrijednostima i koji snaži dostojanstvo ljudske ličnosti, porodice, ali i sveukupne zajednice.

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bg

Izvor: RTRS

Prethodni članak“Za život Srpske”: Ovu pjesmu će Danica premijerno izvesti na Dan Republike
Naredni članakDodik: Neka svaka porodica bude živa, zdrava, uspješna i srećna (VIDEO)