Dekan banjalučkog Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić izjavio je da se na izraelsko-palestinski sukob gleda dvojako u BiH što je još jedna potvrda koliko je u ovoj zemlji duboko podijeljeno društvo.

Ćeranić smatra da bi na tom planu bilo najbolje da nema radikalnih refleksija u smislu napada na jevrejske zajednice, te da svi skupa učine sve što mogu da mir i dalje traje.

Ćeranić je rekao Srni da se refleksije na izraelsko-palestinski sukob prenose širom svijeta, što je viđeno i na masovnim protestima u nekim velikim zapadnoevropskim gradovima, pa i u Sarajevu gdje je oštro kritikovana politika SAD prema Palestincima.

– Više hiljada ljudi je u Sarajevu protestovovalo noseći zastave Palestine i BiH sa transparentima i različitim porukama – naveo je Ćeranić.

On je konstatovao da o izraelsko-palestinskom sukobu rukovodstva Srpske i ona bošnjačka imaju različita mišljenja jer je BiH duboko podijeljeno društvo, “pa i, nažalost, na temama gdje to ne bi bilo poželjno kao što su terorističke prijetnje”.

U Sarajevu je juče na platou preko puta Vijećnice održan skup podrške Palestincima koji je organizovla Palestinska zajednica u BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSrpska otvorila nastup na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu (FOTO)
Naredni članakNešić: U akciji u Blažuju uhapšena dva migranta, nekima prijeti deportacija