Suđenjem predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku u v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, direktno se priprema eliminacija ljudi iz političkog života, rekao je bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Cilj ovog postupka je da se pravnim sredstvima kompenzuju odluke bivših visokih predstavnika koji su bile brutalne. To je brutalna sila ispoljena koja nije viđena od srednjeg vijeka. Nakaradan postupak kojim žele srušiti Dodika – istakao je Čavić. 

Osvrnuo se i na rad visokih predstavnika u BiH.

– Suvišni političari iz Evrope dolaze sa svim svojim frustracijama i postavljaju se za visoke predstavnike u BiH – poručio je Čavić. 

Nije siguran da li će se Kristijan Šmit pojaviti na suđenju Miloradu Dodiku.

– Ne mogu da pogađam, ali ako je hrabar trebao bi da se pojavi u sudu. Ovo nigdje na svijetu ne postoji. Čitav niz kriznih područja imate širom svijeta, ali ovakvog uplitanja u unutrašnja pitanje jedne države nigdje. Imali ste rat u Avganistanu, i kada je pokušano da se nametne visoki predstavnik, tadašnji predsjednik države rekao je: “Ako dođe, biće ubijen”. I niz drugih primjera imate, ali ta funkcija uspostavljena je samo u BiH – istakao je Čavić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova
Naredni članakPočinje ski sezona na Јahorini