Službenici UIO u saradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca na Međunarodnom aerodromu Sarajevo,objavljeno je na Internet stranici UIO.

Tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršen je pregled turskog državljanina A.H. koji je pored ličnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 Evra i 5.000 američkih dolara, ističu iz UIO.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Iz UIO podsjećaju da su svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 evra dužni da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima.

Iz UIO pozivaju sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Foto: uino.gov.ba)

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj rođeno 13 beba; Doboj bogatiji za jednog stanovnika
Naredni članakCadillac ne odustaje od SUS motora: “Kupci će diktirati promjenu ka EV”