Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić izjavila je da je zdrava i jaka porodica osnov postojanja svakog društva i da je Dan Republike prilika da se ukaže da će republičke institucije nastaviti da unapređuju položaj porodice i podstiču mlade da ovdje grade budućnost.

Uz čestitke svim građanima Srpske povodom Dana Republike, Čabrićeva je pojasnila da je ovaj dan prilika da se ukaže na značaj očuvanja porodice i da institucije u kontinuitetu, kroz sistem mjera, unapređuju položaj porodice, podstiču rađanje, ali i mlade da osnivaju porodicu i planiraju svoj život u Srpskoj.

Ona je rekla Srni da se kroz finansijske olakšice pri kupovini stambene jedinice, programe za povoljniju kupovinu stanova u određenim lokalnim zajednicama, programe zapošljavanja i samozapošljavanja mladima pruža mogućnost da svoju budućnost grade uz najbliže u svojoj Republici Srpskoj.

– Svih ovih godina radili smo na jačanju porodice, kao temelja svakog društva, pružili mogućnost djeci da se bave sportom i stiču zdrave navike i vještine poput timskog rada, posvećenosti, upornosti i discipline, koje će ih voditi kroz život i to je put kojim ćemo nastaviti sa ciljem da Srpska iz godine u godinu jača svoje temelje i bude još bolja, srećnija i prosperitetnija – poručila je Čabrićeva.

Deveti januar slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Јugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH
Naredni članakVrhovac: Nikada niko neće Srbima osporiti proslavu 9. januara