Ići ćemo u direktne pregovore, nećemo pristajati na ultimatume i pokušaje ucjenjivanja, radićemo u skladu sa našim mogućnostima, tražićemo od Sindikata razumijevanje i pokušaćemo u kreiranju budžeta da pronađemo rješenje na obostrano zadovoljstvo, rekao je za RTRS ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović, komentarišući zahtjeve radnika u pravosudnim institucijama Srpske.

Bukejlović je rekao da je pravosuđe kompleksan sistem i da su plate lica zaposlenih u upravi pravosuđa zakonom drugačije regulisane od plata nosilaca pravosudnih funkcija, odnosno sudija i tužilaca.

– Tako da na taj način ne možemo govoriti o izjednačavanju njihovih prava u tom smislu direktno, s obzirom da se radi o dva zakona – rekao je Bukejlović.

Podsjećamo, radnici zaposleni u pravosudnim institucijama Republike Srpske održali su juče jednočasovni štrajk upozorenja radi unapređenja svog materijalnog položaja u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija.

Traže da se njihova prava izjednače sa pravima nosilaca pravosudnih funkcija o pitanju naknada za topli obrok, minuli staž i regres.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan saobraćaj na izlazu iz zemlje
Naredni članakVulić: Šmit ne bi spavao da je mogao ući na sjednicu SB UN