Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je da je domen sajta Vlade Srpske, koji je bio u SAD, otkazao hosting iz političkih razloga, što predstavlja dio paketa udara na Srpsku kako bi ona odustala od svojih nadležnosti.

Budimir je rekao da se iza svega nalazi pokušaj da se imovina Republike Srpske, protivno Ustavu i zakonu, prenese na BiH.

– Uvjereni smo da iza svega stoji američka politika i London to vjerno prati – naglasio je Budimir.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske prešla na novi domen sajta.

– Napravljen je novi domen, ovaj domen koji je bio u SAD otkazao je naš hosting. To je urađeno iz političkih razloga i ovo je još jedan od pritisaka na Vladu Republike Srpske – rekao je Budimir danas novinarima u Banjaluci.

Budimir je rekao da je za Vladu Srpske vezano oko 3.000 raznih adresa, ističući da će do kraja sedmice biti otklonjeni svi tehnički nedostaci.

– Vlada Republike Srpske nesmetano radi i nema nikakve štete od svega ovoga – istakao je Budimir.

On je pojasnio da ovdje nije riječ o tome da je neko srušio domen, odnosno otkazao hosting za domen nekome pojedinačno, ministru, premijeru – nego Vladi Republike Srpske.

– Ovo je još jedan od pritisaka na Republiku Srpsku u situaciji kada imamo suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zato što je potpisao ukaz zakona – istakao je Budimir.

Sajt Vlade Republike Srpske preseljen je na domen Srbije. Na sajt je moguće ući putem adrese vladars.rs . Na sajt Vlade nije se moglo ući od polovine prošle sedmice.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik sa Košarcem i Pandurevićem: Privrženi odbrani naše ustavne pozicije u BiH
Naredni članakRaspisana četiri konkursa ukupne vrijednosti 260.000 KM