Premijer Srbije Ana Brnabić predvodiće danas delegaciju Srbije u posjeti Banjaluci, gdje će se sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović, te prisustvovati svečanoj promociji i otvaranju “Eko-toplane”.

Sastanku Brnabićeve sa Dodikom i Cvijanovićevom prisustvovaće i ministri Srpske – za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministri Srbije – rudarstva i energetike Vladimir Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan.

Sastanak će biti održan u kabinetu predsjednika Vlade Srpske, sa početkom u 11.30 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Doček delegacije Vlade Srbije je u 11.20 časova ispred Administrativnog centra Vlade Srpske.

Delegacija Srbije sastaće se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U 14.00 časova u Banskom dvoru planirana je stručna konferencija pod nazivom “Energetska suverenost – Banjaluka kao regionalni centar” kojoj će prisustvovati Brnabićeva, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić i direktor kompanije IEE Borko Torbica u 15.30 časova svečano će otvoriti “Eko-toplane” u prisustvu Brnabićeve, članova delegacije Srbije, te Đokića.

Novo preduzeće na bio-masu “Eko-toplane” koncept je javno-privatnog partnerstva između grada Banjaluka i kompanije IEE, čiji je cilj kvalitetan, održiv i profitabilan sistem proizvodnje i distribucije toplotne energije, u skladu sa regulativama EU.

Izvor: Srna

Prethodni članakZbog velikog interesovanja gledalaca večeras emisija “Potez” televizije K3 na programu TV Doboj
Naredni članakBeograd: Prijem povodom Dana RS