Prvi srpski ustanak i Dan boraca odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske simboli su slobodarskih težnji srpskog naroda i iskonske želje da organizuju društvo i državu, koji su zasnovani na pravu i pravdi i u kojima će svi imati život dostojan čovjeka, izjavio je predsjednik Milorad Dodik.

Premijer Radovan Višković istakao je da se obilježavanjem Dana boraca odaje dužna počast svim borcima koji su tokom proteklog rata dali doprinos u odbrani srpskog naroda.

Obilježavanje Dana boraca i Prvog srpskog ustanka prilika je da se s posebnim pijetetom, poštovanjem i zahvalnošću sjetimo svih heroja koji su kroz istoriju branili svoja vjekovna ognjišta, smatra srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Republika Srpska je najvrednija tekovina ratnog puta Vojske Republike Srpske i borbe za slobodu srpskog naroda na tom prostoru, izjavio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

Ostojić je rekao da je u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata, prije 31 godinu, formirana Boračka organizacija Republike Srpske čiji je cilj bio da zaštiti prava onih koji su se borili za Republiku Srpsku.

Borci Vojske Republike Srpske dali su nemjerljiv dopronos stvaranju i očuvanju Republike Srpske, saopšteno je iz Organizacje starješina Vojske Republike Srpske povodom Dana boraca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Čestitajući borcima ovaj dan, iz Organizacije starješina podsjećaju da je kroz Vojsku Srpske prošlo više od 200.000 boraca, više od 23.000 ih je ugradilo živote u temelje Republike Srpske, a više od 35.000 su ratni vojni invalidi.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRepublika Srpska obilježava Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata (VIDEO)
Naredni članakŠulić: Inspekcijski organi će kontrolisati i kažnjavati sve zloupotrebe (VIDEO)