Potpredsjednik SNSD-a Miroslav Bojić rekao je Srni da će članovi vrha ove stranke narednih dana izaći na teren i razgovarati sa gradskim i opštinskim organizacijama o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj jer je važno da narod bude upoznat o pojedinostima instruisanog procesa koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Razgovaraćemo kako da kompletno stanovništvo, a ne samo članove naše stranke, upoznamo o svemu što se dešava u tom pogledu. Narod mora da zna da se iza udara na predsjednika krije udar na državnu imovinu, odnosno na resurse kojima ona raspolaže – rekao je Bojić.

On je napomenuo da je krajnji cilj da se imovina Republike Srpske prenese na nivo BiH.

– A, to znači vode, šume, te objekti i energetski potencijali, bez kojih ne bismo imali nikakve instrumente da obezbijedimo sigurnu budućnost Republike Srpske, nego bismo bili dovedeni u situaciju da zavisimo od drugih – rekao je Bojić.

Bojić je naveo da je nakon posljednjeg ročišta pred Sudom BiH u procesu protiv predsjednika Dodika očigledno da je proces instruisan, te da predstavlja direktan udar na institucije Srpske i Srbe.

On je istakao da je nakon izuzeća prethodnog sudije Mirsada Strike i dolaska novog, Sene Uzunović, koja ima ratnu prošlost to i više nego očigledno, kao i ko su nalogodavci proseca.

Prema njegovim riječima, riječ je o nezapamćenom procesu jer se ne primjenjuju zakoni, te da pokazuje kako radi sudstvo na nivou BiH i da, ako se tako nastavi, dugoročno gledano Srba u BiH neće biti.

– Vidjećemo kakva će biti dalja kretanja i odgovor pravnog tima predsjednika Srpske, ali nema sumnje da je ovo direktan udar na institucije Srpske i Srbe. Zato, moramo uvijek imati spreman odgovor – poručio je Bojić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik otvorio nalog na Tik-toku
Naredni članakRT Balkan: Najveća opasnost predsjedniku Srpske prijeti u Sarajevu