Konačna odluka o lokaciji za izgradnju nove fabrike nije doneta, izjavila je Sandra Šilmiler, zadužena za komunikacije nemačkoj BMW

– Bilo kakva odluka o uspostvljanju buduće proizvodne lokacije zavisiće, pre svega od kapaciteta koji su neophodni unutar proizvodne mreže – kazala je Šilimer na direktno pitanje da potvrdi ili demantuje informacije da će ta automobillska kompanija u Srbiji izgraditi fabriku, što su nagovestili srpski zvaničnici.

U BMW grupi radi oko 124.000 ljudi, a godišnji prihod je veći od 90 milijardi evra.

Po povratku iz Nemačke je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će jedna velika nemačka kompanija u centralnoj Srbiji otvoriti fabriku u kojoj će zaposliti nekoliko hiljada radnika. Potraga za misterioznim nemačkim auto-gigantom koji će, prema nezvaničnim najavama, u Srbiji izgraditi fabriku za proizvodnju električnih sistema za automobile, nastavljena je i juče.

Ilustracija

Foto: ilustracija/jabuka.tv / PromoIlustracija

Mate Rimac, osnivač i vlasnik kompanije “Rimac automobili” iz Hrvatske, napisao je pre nekoliko dana na svom Fejsbuk profilu da će jedna velika nemačka automobilska kompanija u Srbiji izgraditi proizvodni pogon za električne pogonske sisteme. Rekao je da je sastanak uprave te firme održan u Nemačkoj, ali je istovremeno na ovoj društvenoj mreži 27. februara objavio i fotografiju na kojoj se vidi krajičak dokumenta, pri čijem se dnu nalazi logo BMW-a.

Ona je za “Politiku” navela da BMW grupa redovno razmatra različite zemlje kao potencijalne destinacije za buduće proizvodne lokacije, kao deo budućih planova i dugoročne proizvodne i razvojne strategije.

Blic

Prethodni članakEvropu okovala zima, 54 mrtvih
Naredni članakNjegovo neuništivo veličanstvo – “golf dva”