Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić zakazala je za 28. maj novu licitaciju za prodaju imovine na kojoj će potencijalni kupci moći da kupe glavnu zgradu banke u Banjaluci sa opremom za 5,09 miliona KM.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci na prvoj licitaciji prodavana je za 8,5 miliona KM, a na drugoj za 7,6 miliona KM, ali kupaca nije bilo.

Sada će objekat u Banjaluci, kao i onaj u Bihaću, kupci moći da kupe po 40 odsto nižoj cijeni od procijenjene.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci procijenjena je na 8,48 miliona KM, što znaći da će zainteresovani moći da je kupe za nešto više od pet miliona KM, dok je procijenjena vrijednost zgrade sa opremom u Bihaću 1,97 miliona KM tako da najniža cijena po kojoj će ona moći da bude prodata iznosi 1,18 miliona KM.

Na prodaju će biti ponuđen i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po minimalnoj cijeni od 1,08 miliona KM. Osim cijene, potencijalni kupac Banjko rekreativnog centra moraće da ispuni i druge uslove, među kojima su, stavljanje objekta u funkciju, zapošljavanje radnika, kao i uslov kojim se obavezuje da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Pored ovih objetaka banka će na prodaju ponuditi i brojne druge nekretnine, ali i pokretnu imovinu.

Na prethodne dvije licitacije banka nije uspjela da proda imovinu značajnije vrijednosti.

(Capital)

Prethodni članakU BiH danas toplo vrijeme
Naredni članakPolicija Srpske na nogama zbog Putinove čelične dame