„Moj sin je ubijen“ izjavio je kroz suze vidno potresen Davor Dragičević otac Davida Dragičevića (21) čije je beživotno tijelo pronađeno u subotu u koritu Vrbasa.

On je juče održao emotivan govor na okupljanju „Pravda za Davida“ koje je održano na Trgu Krajine u centru Banje Luke, a gdje se okupilo preko hiljadu građana.

Porodica i okupljeni sumnjaju u iznesenu policijsku istragu da u Davidovoj smrti nema elemenata krivičnog djela i da je u pitanju zadesna smrt utapanjem.

Policija je istakla i kako je David, koji je nestao u noći sa 17. na 18.marta, to veče bio u gradu, učestvovao u jednoj tuči, zatim sam obišao par banjalučkih kafića, da bi 18. marta oko tri sata opljačkao jednu kuću, a potom krenuo prema Crkvenoj u koju je i upao pod misterioznim okolnostima.

“Dogodio se zločin. Nikoga ne okrivljujem, samo želim istinu i pravdu. Neću se smiriti dok se krivci ne pronađu. Ovaj grad je sotona. Vladaju zlikovci. Hoću da napravim da se ovako nešto nikada nikome više ne dogodi”, kazao je kroz jecaj otac Davor Dragičević.

On je istakao i da po uzoru na Tijanin zakon i on traži da se donese zakon u RS a kako bi potraga za nestalima počela prije isteka 24 sata.

Kazao je i kako će stalno dolaziti na Trg Krajine i iznositi detalje istrage do koje je sam došao sa porodicom.

“Ako je moje dijete opljačkalo i skočilo, ja sam spreman da se ovdje ubijem”, kazao je on i poručio da od početka sumnja na „teoriju zavjere“, te ukazao na više spornih detalja o vezi sa ovim kontroverznim slučajem.

Mektić: Možemo pomoći istragu

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kazao je da je ministarstvo na čijem je čelu spremno ponuditi pomoć i podršku u istrazi u slučaju Davida Dragičevića.

“Mi MUP-u RS i nadležnom tužilaštvu možemo da ponudimo sve naše kapacitete. Sve što budu eventualno od nas zatražili mi ćemo sigurno učiniti i u obavještajnom smilsu, vještačenju ili bilo šta drugo. Uvijek smo na raspolaganju”, rekao je Mektić.

On je juče u centru Banje Luke prisustvovao skupu „Pravda za Davida“ i poručio da je u „normalnoj atmosferi potrebno napraviti građanski pritisak“.

“Ne govorim o izazivanju incidentne situacije nego da se bezbjednosti, posebno mladih ljudi, posveti veća pažnja. Banja Luka je uvijek bila grad mladosti, mira i tolerancije, ali ovo počinje da zabrinjava”, istakao je Mektić.

Kazao je i kako je došao da u tišini i ožalošćenoj atmosferi da podršku.

“Ovo postaje neprihvatljivo i nesigurno da mladi ljudi gube živote u Banjoj Luci pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede, da tako kažem, na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve i to od strane policije. Neprijatno stvaranje atmosfere u kojoj se unaprijed osuđuje žrtva za zločin koji se dogodio. Neću ništa da prejudiciram ali očekujem da se istražni organi maksimalno angažuju”, kazao je Mektić.

Izvor: Mondo.ba

Prethodni članakSelo veselo RTV Doboja
Naredni članakJutro mirno: Srbi stižu kod Vučića