BANJALUKA – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj jutros odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na poledicu, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko jedan/ i granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko dva/-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji vodovoda na području naselja Šnjegotina, opština Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Federacije BiH na auto-putu preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban brdo, kao i na dionici Butile-Vlakovo zbog radova na mostu Bojnik, pa je na ovim dionicama potrebno voziti sporije.

Zbog radova kod tunela Korija na magistralnom putu Sarajevo-Lapišnica, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz povremene 15-minutne obustave.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja pri prelasku granice nisu duža od 20 do 30 minuta.

(Nezavisne)

Prethodni članakOblačno sa slabom kišom
Naredni članakNema kupaca za milionski vrijednu imovinu Robnih rezervi RS