Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović najavio je da će za petak, 16. februara, zakazati sjednicu ovog doma s ciljem usvajanja zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

U sapštenju iz Ademovićevog kabineta navodi se da je predsjedavajući Doma naroda preduzeo niz aktivnosti u cilju postizanja saglasnosti članova Kolegijuma ovog doma Parlamentarne skupštine BiH kako bi bio uvojen ovaj zakon, koji je ključan za sprečavanje negativnog izvještaja Komiteta eksperata za procjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma /Manival/ čija delegacija boravi u BiH od 12. februara i ocjenjuje napredak BiH u oblasti sprečavanja pranja novca i finasiranja terorističkih aktivnosti.

U slučaju neusvajanja ovog zakona, te samim tim i negativnog izvještaja, BiH bi se mogla naći na “sivoj listi” Manivala, što bi proizvelo ozbiljne posljedice i probleme privredi, finansijskim institucijama i građanima BiH, dodaje se u saopštenju.

Ukoliko zakon bude usvojen, mogao bi stupiti na snagu prije nego što eskperti Manivala okončaju svoju posjetu BiH.

Sjednica, koja će biti zakazana na zahtjev šest delegata Doma naroda, što je u skladu sa Poslovnikom ovog doma, trebalo bi da počne u 10.30 časova.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Foto: SRNA

Prethodni članakIntenzivna kontrola pekarske industrije – uočen nesrazmjeran rast cijena
Naredni članakNaselja Petrovo i Kakmuž proglašena zaraženim područjima