Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Doboju danas su izveli pokaznu vježbu gašenje požara na objektu Vatrogasnog doma i spasavanja u saobraćajnoj nezgodi.

Starješina dobojskih vatrogasaca Miloš Radonjić rekao je da je u Vatrogasnom domu izvršena simulacija gašenja požara na objektu uz spasavanje dva lica iskakanjem, kao i spasavanje lica iz putničkog vozila u saobraćajnoj nezgodi, uz podršku ekipe Hitne pomoći.

“U vježbi je učestvovalo 15 vatrogasaca”, izjavio je Radonjić novinarima, i naveo da se radi o redovnoj godišnjoj aktivnosti.

On je kaže da dobojska Teritorijalno vatrogasno-spasilačka jedinica u operativnom dijelu broji 34 vatrogasaca, raspolaže sa 12 vozila i uz grad Doboj ispomoć daje opštinama Usora, Doboj Jug i Doboj Istok u Federaciji BiH.

Radonjić je od nedostajuće opreme naveo manje navalno vozilo za urbana područja, koje košta do 600.000 KM, i jedno šumsko vozilo.

“Od početka godine do danas bile su 232 intervencije, najveći broj početkom godine na šumskim požarima, a zatim i tokom sedmog mjeseca”, izjavio je Radonjić.

Vođa smjene Miladin Cvijanović kaže da se tokom 27 godina profesionalnog rada susreo sa brojnim situacijama istakavši da je svaka intervencija specifična.

Od brojnih poziva izdvojio je i one kada su spašavali životinje, ali bilo je i uklanjanja zmija iz stana u naselju Pijeskovi.

Cvijanović je zahvalio medijima na podršci da se smanji broj lažnih poziva.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U Javnoj predškolskoj ustanovi „Majke Jugović” održana radionica na temu „Zdravo odrastanje” (VIDEO)
Naredni članakVulić: Forto je “korisni američki alat”