Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima području Prijedora, Doboja, Foče, Sarajeva, Bihaća, Ključa, Bugojna, Zenice, Goražda, Tuzle, Živinica i Kladnja, kao i u višim predjelima na zapadu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vidljivost je smanjena i ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Unu, Plivu, Vrbas i Lašvu, a kolovozi su na području sa maglom mjestimično vlažni i klizavi.

Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, a postavljena je privremena signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Soabraćaj je zabranjen na regionalnom putu na dionici Šepak-granica sa Srbijom i na međudržavnom mostu i to za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Na regionalnom putu na ulazu u Stanare iz pravca Doboja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje mosta za prelaz teške mehanizacije.

Zbog radova, izmjene su i na magistralnom putu Crkvina-Modriča, zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja-Prijedor, Srbac-Derventa, Han-Pijesak-Sokolac, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje-Miljevina, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad.

Do povremene obustave, zbog miniranja terena, dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici. Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povremene obustave saobraćaja od 7.00 i 16.00 časova, dva puta dnevno po pet do sedam minuta.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, u LJeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, kao i na regionalnom putu Teslić-Pojezer /granica sa FBiH/ zbog rekonstrukcije vodovodnog cjevovoda.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Privremena obustava saobraćaja biće na snazi na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica”.

Zbog oštećenja kolovoza još je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji gasovodana magistralnom putu u mjestu Blatuša, petlja Blatuša-Pehare, najavljena je obustava saobraćaja /smjer Sarajevo-Zenica i Zenica-Doboj/, a vozila će u vrijeme obustave biti usmjerena na alternativne pravce.

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja.

Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova je na mjestu izvođenja radova u funkciji preticajna traka, a brzina ograničena na 60 kilometara na čas.

Radovi su i u tunelu Ivan, na dionici auto-puta Bradina-Tarčin, pa se saobraća usporeno jednom trakom uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da je riječ o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Simin Han-Donje Caparde, Kladanj-Živinice i Prozor/Rama-Jablanica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 28. oktobar
Naredni članakVRIJEME: Tokom dana toplije od prosjeka za ovo doba godine