Danas je u dobojskoj Bolnici, poslije duže bolesti, preminuo dr Zoran Lazić Laza u svojoj 57-toj godini.

Zoran Lazić ili Laza kako su ga prijatelji najčešće zvali, je zaista bio veliki čovjek u svakom smislu te riječi. Bio je svima omiljeni sugrađanin, a svoj rodni grad zadužio je svojim načinom života, intelektualnošću, odnosom prema prijateljima i poznanicima, naučnim i političkim dostignućima… Uvijek vedar, jakog karaktera, pravedan i pravičan do isključivosti, svoj vedar duh i upornost zadržao je čak i u dugom pokušaju zdravstvenog oporavka od pojave prvih zdravstvenih problema. Njegova porodica, prijatelji i poznanici svjedočili su u tom periodu njegovoj snazi duha i karaktera kakav se rijetko viđa. Istrajavao je na zdravstvenom oporavku asketskom disciplinom, pokazivao nevjerovatne znakove ozdravljenja… Ipak, iako u životu nije bio naviknut na poraze, jednostavno ih nije priznavao, danas je, usljed teške bolesti, ipak izgubio onu najvažniju – životnu bitku.

Zoran Lazić je rođen 15. septembra 1968. godine u Doboju. Osnovnu i srednju školu završio je u svom rodnom gradu. Pored odličnih rezultata u osnovnoj i srednjoj školi, uporedo u tom periodu bio je odličan fudbaler koji je do odlaska iz Doboja na dalje školovanje, uspješno nastupao za selekcije FK Sloga iz Doboja.

Studirao je i diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu gdje je stekao zvanje diplomiranog inžinjera mašinstva. Poslije završenih dodiplomskih studija na Mašinskom fakultetu beogradskog Univerziteta, obrazovanje nastavlja upisom postdiplomskih studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu gdje je i magistrirao na temu “Upravljanje i informacioni sistemi”. Dalje usavršavanje i naučno obrazovanje nastavlja na Slobomir P univerzitetu u Bijeljini, gdje stiče i zvanje doktora informacionih tehnologija, a naučni život nastavlja kao predavač predmeta iz oblasti informacionih tehnologija u redovnoj nastavi Slobomir P Univerziteta.

Zoran Lazić je uporedo sa naučnom i univerzitetskom karijerom bio aktivan i ništa manje uspješan u politici. Bio je istaknuti član dobojskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a kao potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Doboju, imenovan je i biran na mnoge političke funkcije u Doboju, dobojskoj gradskoj upravi, odnosno Skupštini grada, koje je ponosno i profesionalno obavljao.

Vrhunac njegove političke karijere u Doboju bio je izbor na mjesto predsjednika Skupštine grada Doboja, koju je profesionalno i savršeno obavljao sve do prvih zdravstvenih problema koji su ga, na žalost u najboljim životnim godinama, spriječili u ostvarivanju nesumnjivo velike karijere – naučne, odnosno univerzitetske, ali i političke.

Zoran Lazić je iza sebe ostavio suprugu Svetlanu i dvoje djece – kćerku Nikolinu i sina Aleksu.

Sahrana dr Zorana Lazića obaviće se na gradskom groblju Šušnjari u ponedjeljak, 28. oktobra 2024, a pogrebna povorka biće oformljena ispred kapele groblja u 13.00 časova.

POČIVAJ U MIRU ZORANE!!!

Foto: olovka.info

Izvor: Olovka.info

Prethodni članakDOBOJ: Sloga Meridian upisala tri boda protiv GOŠK-a (FOTO/VIDEO)