САРАЈЕВО, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић присуствовао вечерас у Сарајеву пријему који је организовала Амбасада Аустрије у БиХ, поводом Националног празника.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prisustvovao večeras u Sarajevu prijemu koji je organizovala Ambasada Austrije u BiH, povodom Nacionalnog praznika.

Goganović je razgovarao sa ambasadorom Austrije u BiH Georgom Divaldom i vojnim atašeom Erihom Simbirgerom, čestitao im Nacionalni praznik i uputio izvinjene, u ime Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, povodom skandaloznog događaja u Austriji kada je kadet iz BiH odbio da se rukuje sa austrijskim ministrom odbrane, jer je žena, pravdajući se navodnim vjerskim ubjeđenjima.

“Austrija je naš veliki međunarodni partner koji nas podržava u razvoju Oružanih snaga i školovanju naših kadeta. Iskreno se nadam da ovaj događaj neće nanijeti štetu našim odnosima i negativno uticati na radikalizaciju državljana Austrije koji su islamske vjeroispovjesti”, konstatovao je Goganović.

Goganović je razgovarao i sa trgovinskim savjetnikom pri austrijskoj Ambasadi Martom Suda i izrazio uvjerenje da Republika Srpska, ali i cijela BiH mogu dodatno unaprijediti trgovinsku razmjenu sa Austrijom i da na tome treba dodatno raditi u narednom periodu. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPodrška za povrat PDV-a za kupovinu prve stambene jedinice (VIDEO)