U predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodik odlučuju i postupaju samo Bošnjaci i da bi se taj pravni cirkus razumio treba dekodirati CMS aplikacuju koja je postala bošnjački sudski alat za ostvarenje pune kontrole nad sudskim postupcima, rekao je stručnjak za bezbjednosti DŽevad Galijašević.

Galijašević je u analizi u slučaju suđenja predsjedniku Republike Srpske pred Sudom BiH naveo da je ova aplikacija postala bošnjački sudski alat koji ciljano određuje ko će u kojem predmetu biti postupajući tužilac ili sudija i svi važni predmeti su usmjeravani i dodjeljivani tužiocima i sudijama koji će odluke i presude uskladiti sa američkim, ali i čaršijskim, vjerskim interesima.

On je ocijenio da su Dodikov život, kao i njegova ljudska i politička sudbina postali važno poprište borbe dobra i zla, borbe pojedinca sa globalne periferije na velikim terenima imperijalnog zla, civilizacijske mržnje i podjele.

Srna tekst pod naslovom “Aplikacija za skidanje /srpskih/ glava” prenosi u cijelosti:

Kako su muslimanske obaveštajne strukture, upadom u CMS /Content Management System/, omogućile da proces protiv Milorada Dodika vodi žena odgovorna za pokolj srpskih civila?

Ništa efektnije nije demantovalo zabludu da se na krivim, zakonskim temeljima može izgraditi stabilan krivično-pravni proces od glavne rasprave održane 9. oktobra u sklopu tzv. “Suđenja Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću”.

Sena Uzunović, sudija Suda BiH sa bogatom ratnom biografijom, do te mere je upravljanjem procesnim radnjama uz donošenje brojnih procesnih rešenja obesmislila svaku ideju o nezavisnoj zakonskoj vlasti da je čak i provala besa nakon samo jedne, ne toliko značajne intervencije advokata odbrane Milorada Dodika, propraćena podsmehom u sudnici.

POD KONTROLOM PARASTRUKURA

Puna vreća opravdanih razloga da odbrana zatraži njeno izuzeće. Međutim, nakon samo dva dana doneta je odluka o odbacivanju ovog zahteva – ekspresno i bez valjanog obrazloženja.

Da bi razumeli ovaj pravni cirkus u kojem u predmetu protiv Dodika odlučuju i postupaju samo muslimani Bošnjaci /Nedim Ćosić, Јasmina Ćosić Dedović, Mirsad Strika, Sena Uzunović/, te v.d. predsednica suda, takođe muslimanka Minka Kreho, kao i mehanizam ko i kako bira sudije i formira sudsko veće trebali bismo dekodirati CMS.

Za one neupućene to je kompjuterska aplikacija koja prati aktivnosti tužilaca i sudija, te im dodeljuje predmete u skladu sa redosledom i brojem preuzetih obaveza, odnosno, predmeta.

Naime, CMS (Content Management System) predstavlja sistem dinamičkog upravljanja resursima i sadržajem svih podataka o aktivnostima u pravosuđu. Reč je o anacionalnoj i izvanverskoj, kompjuterskoj aplikaciji koja omogućava objavljivanje, organizovanje i izmenu sadržaja putem korisničkog interefejsa.

Utisak je da aplikacija ne trpi neregularnosti, ali šta se dešava kada ovakav sistem po svoju kontrolu stave muslimanske paraobaveštajne strukture?

AKCIЈA “KODEKS”

Odgovor je ponudilo ročište po predmetu protiv Dodika. Aplikacija je postala bošnjački sudski alat koji ciljano određuje ko će u kojem predmetu biti postupajući tužilac ili sudija kako bi se ostvarila puna kontrola nad svim sudskim postupcima.

Svi važni predmeti, potpuno nezakonito su usmeravani i dodeljivani tužiocima i sudijama koji će svoje odluke i presude uskladiti sa američkim ali i čaršijskim, verskim interesima. Konačno, to je i razlog proširene, krivične istrage protiv suspendovanog a zatim i uhapšenog predsednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Naime, kada su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili pretres Sistema za automatsko upravljanje predmetima u sudovima (CMS), vezano za predmete Suda BiH, potvrđeno je da u sistemu pravosuđa BiH postoje brojne neregularnosti.

Tada je, u sklopu akcije “Kodeks”, SIPA ušetala u prostorije Visokog sudskog i tužilačkog veća BiH i obavila pretres servera CMS-a Suda BiH, zbog postojanja osnovane sumnje u zloupotrebe prilikom dodele predmeta u rad sudijama. Istraga je utvrdila način na koji je osumnjičeni Debevec, tadašnji predsednik Suda, nameštao predmete kroz CMS sistem i birao članove sudskih veća.

OTKLjUČAVANjE PODATAKA

Proširena istraga nakratko je “odložila” podizanje optužnice protiv Debeveca, i spasila, pomagače i izvršioce zloupotreba u samom Tužilaštvu BiH i Sudu BiH.

Zanimljivo da se Tužilaštvo BiH oglasilo priznanjem da jesu nameštani sudski postupci i sudska veća, otkrivajući kako su vršene presignacije i prema čijem nalogu.

Priznanje je bilo iznuđeno jer je SIPA uspela da “otključa” sve podatke iz servera CMS-a i dobije potvrdu da su mnoge presignacije vršene mimo naloga Komisije Suda, što i jeste sporno. Ovo je nova, otežavajuća okolnost za Debevca.

“Otključavanje” CMS-a je zabrinjavajući signal za sve sudije koje su učestvovale u tome. Ispituje se i uloga pojedinaca iz VSTV-a BiH, tačnije, razokriva kako je Debevec, čelni čovek najznačajnije pravosudne institucije u državi, nameštao članove sudskih veća i sudije po svom izboru.

Naravno, Visoko sudsko i tužilačko veće, gde SIPA vrši pretres, u saopštenju, a skidajući odgovornost sa sebe, kako to obično i rade, napominje se ovaj pretres ne odnosi na celokupan sistem, već isključivo na, kako je navedeno, Sud BiH. To znači da građani BiH mogu odahnuti, jer sa Tužilaštvom BiH nema problema u vezi CMS-a.

Na žalost, montirani sudsko – verski proces koji se vodi protiv predsednika Republike Srpske Dodika otkriva da je i to notorna laž, obzirom na “slučajan” izbor Bošnjaka i muslimana Nedima Ćosića na mesto postupajućeg tužioca u predmetu, i to nakon što je bivša, glavna tužiteljka Gordana Tadić završila na crnoj listi SAD, upravo zbog navodnih, zloupotrebi CMS sistema.

BANDE ŠTITE, DODIKU SUDE

Političko Sarajevo na sebe preuzima odgovornost za sudbinu mira u regionu ali i odnose među narodima: Hrvatima nameću predstavnike, a Srbima sude. Sam Milorad Dodik je stara meta i Amerikanaca i političkog Sarajeva koga čine sledbenici Alije Izetbegovića i Muslimanske braće. Štite terorističke bande, ali sude Dodiku. Čudna neka logika.

Ovo suđenje nudi nove podsticaje za razmišljanje zašto su zemlje kolektivnog zapada prepoznale radikalni islam kao partnera na Balkanu i da li u tom ključu treba razumeti činjenicu da je upravo njima poverena okupacija svih državnih institucija u Bosni i Hercegovini.

Dalje, da li je prećutni pristanak na infiltriranje islamista u odbrambene, obaveštajno-bezbednosne i pravosudne strukture samo trampa za otvaranje vrata Evropske Unije.

Drugo, ne zbunjuje li evropsku demokratsku javnost to što je Krivični zakon Bosni i Hercegovini nametnuo Kristijan Šmit, Nemac, sa ciljem eliminacije legalno izabranog predsednika Republike Srpske, Srbina Milorada Dodika. Kako to da se čuvari zapadnih vrednosti ne zapitaju zašto ovaj diskriminatorski, “oktroisani zakon“ provode muslimani, preciznije žena, oficir, Sena Uzunović, pomoćnik komandanta u muslimanskoj vojsci?

RATNI SABORCI, SUDIЈA I DAIЈA

Proces u Sarajevu više podseća na streljački stroj nego na suđenje. Posle likvidacije Dodika, na redu je poništavanje Republike Srpske a zatim i okončanje varljivog mira u BiH.

U vremenu opšteg rata, zašto i Sarajevo ne bi imalo svoj lokalni sukob? Kako drugačije objasniti ovu ozbiljnu i vrlo rizičnu harangu neustavnog, kriminalnog Suda BiH protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iako je akcija inicirana spolja, vojno-obaveštajne strukture u državnim institucijama BiH davale su svoj lični doprinos, ogorčene činjenicom da Dodik nikad nije dozvolio Zapadu da Srbe tretira kao ponizni i ucenjeni narod, na način na koji je tretirao Bošnjake, niti da Republici Srpskoj uzurpira i poništi državotvorna prava – izborena u ratu, a potvrđena u miru.

Samo zahvaljujući odnosu zapadnih vlada /Amerikanaca i Britanaca/ prema islamskom radikalizmu, javnu scenu su okupirali bivši komandanti i pomoćnici, poput Sene Uzunović, zatim lažni Evropljani, vehabije, i neke “nove” primitivne hodže.

Svi oni skupa, logičan su, radikalni i neonacistički izdanak jedne verske zajednice koja je ne tako davno slavila Pavelića, i Hitlera, te oblačila mladiće u nacističke uniforme Trinaeste SS “Brdske divizije” “Handžar” i potonjeg Odreda el mudžahedin. Ukoliko se neko usudi da upozori na nužnost denacifikacije Bosne- to se, ne slučajno, tretira kao islamofobija.

Da li se islamofobičnosti može pripisati činjenica da uticajni “daija” Muslimanske braće Nezim Halilović koji na hutbama u saudijskoj, vehabijskoj džamiji Kralj Fahd, u srcu muslimanskog Sarajeva druguje sa Senom Uzunović, sa kojom je kao komandant Specijalne jedinice i Četvrte muslimanske brigade Konjic, u istom stroju, kao brat i saborac, jurišao na Srbe i Hrvate u Konjicu?

Svojim “bratskim akcijama” ovaj dvojac, organizator mučenja u logorima Sportske dvorane Konjic, Čelebića i Tarčina – uspeo je prepoloviti stanovništvo Konjica.

SENIN FRONT

Za to vreme, zapadni predstavnici u BiH, diplomatski i obaveštajni činovnici uočavaju da otpor njihovoj geopolitičkoj pešadiji raste i da je u svesti Srba, Hrvata i nekih Bošnjaka sazrela misao da ne postoji nijedan racionalni razlog da se zemlja gura u rat.

A prema dostupnim dokumentima rat ima svoj front i u Sudu BiH u kojem ratnu zastavu diže sudija Suda BiH Sena Uzunović, bivša pripadnica Izetbegovićeve Armije RBiH, u 45. brdskoj brigadi iz Neretvice, pomoćnik komandanta za pravne poslove.

Ratna prošlost Sene evidentirana je i u Zapisniku o uzimanju izjave Tulić Husnije 1993. godine, koji se vodio kao “Vojna tajna i Strogo tajno” od 03.06.1993. pod rednim brojem 05-11. 6/93.

Među prisutnima su bili davalac izjave Tulić Husnija, zatim Madžak Šorik, ispred organa bezbednosti, i Uzunović Sena, pomoćnik komandanta za pravne poslove.

Naknadno je Alijin oficir, Sena Uzunović prošla sve zapadne brifinge i seminare, a od 1998. do 2001. godine i položaje u državnoj strukturi- najpre je u mandatu premijera Federacije BiH Edhema Bičakčića /potpredsednika SDA/ obavljala dužnost zamenika ministra finansija za pravne i opšte poslove u Ministarstvu finansija da bi avanzovala na mesto savetnika za pravne poslove u kabinetu potpredsednika Vlade.

BAKLjA U TAMNICI NARODA

Od 2001. do 2003. godine Sena Uzunović je radila kao sudija Opštinskog suda u Sarajevu, a od 2003. do 2007. godine kao tužitelj u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu – Odeljenje za privredni kriminal i korupciju.

Odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog veća BiH u januaru 2007. imenovana je za tužioca Tužilaštva BiH, a početkom 2009. godine za zamenicu načelnika Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Za sudiju Suda BiH imenovana je 7. avgusta 2022. godine. Bez srama i stida, preuzela je suđenje u postupku protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika umesto sudije Mirsada Strike.

Dodikov život, kao i njegova ljudska i politička sudbina postali su važno poprište borbe dobra i zla, borbe pojedinca sa globalne periferije na velikim terenima imperijalnog zla, civilizacijske mržnje i podele.

Ne čudi što je proces protiv njega postao top tema u preostalim slobodnim medijima Evrope. Gledana iz tamnice naroda, što je ređe, zlato jače sija. Ako jedan čovek sme da kaže “ne” porobiteljima Evrope, zašto to sutra ne bi mogli ponoviti i čitavi narodi?

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakMUP Srpske upozorava građane: Prevara putem lažnih SMS u ime Pošte BiH (FOTO)
Naredni članakŠeranić: Opremanje Zavoda za transfuziju značajan korak u oblasti transplantacije