U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje sunčano i prijatno toplo vrijeme, a predveče jače naoblačenje koje će se premiještati prema ostalim krajevima.

Tokom dana biće prolazne umjerene oblačnosti, a u kasnijim popodnevnim časovima i prema večeri javiće se jače naoblačenje od jugozapada, koje će se u nastavku večeri i u noći na srijedu premještati dalje ka sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljiv ili istočnih smjerova, u Posavini tokom kasnijih popodnevnih časova i večeri pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 22, na jugu do 26, u mjestima gdje se magla bude duže zadržavala i višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Pretežno oblačno vrijeme jutros preovladava u svim krajevima, osim u Hercegovini gdje je pretežno sunčano, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 8 časova: Gacko pet, Livno šest, Čemerno i Bjelašnica sedam, Bileća, Sokolac i Široki Brijeg osam, Han Pijesak i Kalinovik devet, Bijeljina, Foča, Rudo, Gradačac, Bugojno i Sarajevo 10, Zvornik, Višegrad, Mrakovica, Srbac, Srebrenica i Drinić 11, Banjaluka, Doboj, Mrkonjić Grad, Drvar, Bihać i Tuzla 12, Prijedor, Novi Grad, Ribnik, Jajce, Sanski Most i Zenica 13, Trebinje 14, Mostar 15 i Neum 17 stepeni Celzijusovih. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Bez zastoja u odvijanju saobraćaja, izuzetak su dionice gdje se izvode radovi
Naredni članak„Vodovod” a.d. Doboj – Obavještenje za korisnike