Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao je da Centar za socijalni rad preduzima mjere iz svoje nadležnosti na utvrđivanju ostvarivanja roditeljskog prava odnosno obaveze nad maloljetnom djevojčicom iz Velike Bukovice, koju je policija pronašla 10. oktobra, dan nakon što je prijavljen njen nestanak.

Sušić je rekao novinarima da je istragom utvrđeno da je maloljetnica dobrovoljno otišla sa licem iz svog okruženja, negirao pojedine medijske objave da je nasilno odvedena, i podsjetio da je pronađena u kući koja se povremeno koristi.

“Sama je zatečena u kući i prilikom pronalaska dijete je bilo opšteg zdravstvenog stanja dobro. Za svaki slučaj pozvali smo Službu hitne pomoći koja je došla na lice mjesta, preuzela dijete, i zajedno sa policijskim službenicima otišli do Hitne pomoći gdje je konstatovano da dijete nema tjelesnih povreda i da je dobrog zdravstvenog stanja”, izjavio je Sušić.

On je naveo da su tokom cijelog procesa bili uključeni radnici Centra za socijalni rad, koji će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti na utvrđivanju ostvarivanja roditeljskog prava odnosno obaveze nad detetom.

Kada riječ o slučaju paljenja objekta vlasnika portala iz Doboja Slaviše Pavlovića, koji se dogodio 16. septembra, Sušić je naveo da su tokom uviđaja navedenog krivičnog djela pronađeni određeni tragovi koji su upućeni na vještačenje i u toku je njihova analiza.

“Očekujemo određene rezultate. Trenutno nismo još rasvijetlili krivično djelo odnosno došli do izvršioca navedenog krivičnog djela”, izjavio je Sušić.

On kaže da je po navedenom predmetu obavljen razgovor sa više lica i da se istraga nastavlja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sutra počinje sezona grijanja
Naredni članakDOBOJ: Povećan broj krivičnih djela, u saobraćaju mnogo lica pod dejstvom alkohola