Predsjednik Sveruske političke partije Јedinstvena Rusija Dimitrij Medvedev poslao je pismo podrške predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku pismo podrške u kojem je poželio Dodiku nove uspjehe i izdržljivost.

Istakao je da u Rusiji sa dubokom zabrinutošću prate razvoj situacije na Balkanu, kao i u BiH.

– Sa žaljenjem uočavamo oživljavanje nekadašnjih kolonijalnih praksi Zapada, koji nastoji da uspostavi totalnu kontrolu nad narodima regiona, kao da pretvori ih u bezvoljne i obespravljene satelite, koji bespogovorno izvršavaju komande spolja – rekao je Medvedev.

Naglasio je da nepokoljebljivost, kojom se srpski narod suprotstavlja agresivnoj zapadnoj politici, braneći svoje nacionalne interese, izaziva ogromno poštovanje.

– Faktički Vi lično se nalazite na prvoj liniji nove etape narodnooslobodilačke borbe, hrabro se odupirate spoljnom pritisku, koji često prelazi sve zamislive moralno-etičke i pravne granice. Ubjeđen sam da će ruski i srpski narodi zajedničkim naporima obezbjediti trijumf tradicionalnih vrijednosti, jednakosti u pravima, kao i stvaralačke saradnje. Želim Vama i Vašim saradnjicima izdržljivost i nove uspjehe – naveo je Medvedev.

Medvedev je naveo da stanovnicima Republike Srpske želi mir, stabilnost i blagostanje.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakZabrane saobraćaja za teretna vozila i prevoz eksplozivnih materija na dan izbora
Naredni članakLavrov uputio pismo podrške predsjednku Miloradu Dodiku: Otpornost, hrabrost i uspjehe u patriotskim poduhvatima