Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić potpisao je sporazume i prisustvovao ozvaničenju početka sanacije zgrade ambulante u Kotorskom, projekta vrijednog 100.000 KM koji se realizuje uz podršku ovog ministarstva.

Ovaj projekat, šire strategije unapređenja zdravstvene infrastrukture u lokalnim zajednicama, izuzetno je značajan za stanovnike Kotorskog, jer će omogućiti pristup kvalitetnijim zdravstvenim uslugama i poboljšati uslove rada za medicinsko osoblje, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Sanacija ambulante u Kotorskom uključuje rekonstrukciju unutrašnjih i spoljašnjih dijelova objekta, unapređenje inFrastrukture i stvaranje boljih uslova za rad medicinskog osoblja. Očekuje se da će završetkom radova biti znatno poboljšan pristup zdravstvenim uslugama za lokalno stanovništvo, navodi se u saopštenju.

Hurtić je rekao da je ovaj projekat važan i za širu lokalnu zajednicu i istakao da sanacija zgrade ambulante predstavlja ulaganje u zdravlje građana, što je jedan od ključnih prioriteta ministarstva na čijem je čelu.

“Ulaganjem u modernizaciju zdravstvene infrastrukture poboljšavamo kvalitet zdravstvenih usluga i omogućavamo medicinskom osoblju da radi u adekvatnim uslovima. Ovaj projekat je samo jedan od koraka u našoj kontinuiranoj podršci lokalnim zajednicama širom BiH, a Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nastaviće sa sličnim inicijativama”, naveo je Hurtić.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakUbjedljiva pobjeda Sloge Meridian protiv Slobode na Tušnju 
Naredni članakVRIJEME: Sutra kiša i osjetno svježije