Gradska organizacija Saveza nezavisnih socijademokrata Doboj (GrO SNSD-a Doboj) podnijela je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog neovlaštenog fotografisanja prema Članu 156 i povrede prava na udruživanje i političko organizovanje Član 163 Krivičnog zakona Republike Srpske.

Krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnio je putem punomoćnika dobojskog advokata Dragana Đukića zamjenik predsjednika GrO SNSD-a Doboj Danijel Jošić.

Jošić je izjavio da je Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak protiv GrO SNSD-a Doboj zbog kršenja Izbornog zakona BiH, odnosno preuranjene izborne kampanje.

-Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavili smo sve dokaze i saglasnosti da se radilo o zakupljenom – zatvorenom prostoru za javnost iz kojih je jasno vidljivo da nije došlo do preuranjene izborne kampanje. Podnijeli smo ovu krivičnu prijavu iz razloga neovlaštenog fotografisanja navedenog prostora, koji je u momentu fotografisanja bio u fazi pripreme za javnu tribinu u organizaciji GrO SNSD-a Doboj. Osoba koja je izvršila krivično djelo neovlašteno fotografisanje prouzrokovala je postupak protiv GrO SNSD-a Doboj pred Centralnom izbornom komisijom BiH i nanijela joj štetu – izjavio je Danijel Jošić, zamjenik predsjednika GrO SNSD-a Doboj.

Advokat Dragan Đukić je istakao činjenicu da je GrO SNSD-a Doboj podnijela krivičnu prijavu iz očitog razloga, jer je nepoznati počinilac neovlašteno fotografisao zakupljeni – zatvoreni prostor za javnost, a što je vidljivo na Fejsbuk profilu Miroslav Borojević – Beli.

-Borojević će morati objasniti dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu kako je došao do predmetnog snimka, odnosno fotografije, te ko je od lica učestvovao u protivpravnom djelu neovlašteno fotografisanje – izjavio je Dragan Đukić, advokat iz Doboja.

Foto: Ustupljena fotografija

RTV Doboj

Prethodni članakDodik: Šmit lažni visoki predstavnik i to su shvatili i u Sarajevu (VIDEO)