U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

-Na regionalnom putu Doboj – Petrovo, u mjestu Tekućica, područje grada Doboja, 09.02.2023. godine, oko 12.15 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u kojoj je učestvovalo lice inicijala D.T. sa područja grada Doboja koje je upravljalo putničkim automobilom marke „VW golf I”, a sa kojim se na mjestu suvozača nalazilo lice inicijala Z.T. sa područja grada Doboja koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

-Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj 09.02.2023. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili pretres kuće i putničkog automobila kojeg koristi lice inicijala Dž.A. sa područja grada Doboja, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: više paketića u kojima se nalazila manja količina opojnih droga koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuana i spid, jedan ekstazi, ostatak ručno pravljene cigarete tzv. džoint, metalna drobilica i više izrezanih plastičnih vrećica namijenjenih za pakovanje opojne droge, jedna vrećica u kojoj se nalazila 61 sjemenka koja svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, mobilni telefon, novac i meci različitog kalibra. Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su istog dana lišili slobode navedeno lice zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Do kraja godine hram kulture u novom ruhu (VIDEO)
Naredni članakU Srpskoj zaraženo devet osoba