Ловачка секција Грабовица једна је од најстаријих ловачких секција нашег удружења. Формирана је 1972. године. У то вријеме на просторима Крњина је било јако мало ловачких секција, а лов се извршавао у дијеловима ловишта тада под називом Камен и Врандук. Први предсједник секције је био Миливоје Томанић. а секција је бројала 12 чланова. Послије је дужност предсејдника секције обављао Маринко Дејановић, затим Спасоје Бијелић и Илија Божичковић.

Ловачка секција Грабовица, 2003. године

Данас, ловачка секција Грабовица је једна од узорнијих секција нашег удружења и покрива мјесну заједницу Грабовица гдје се углавном извршава лов, али дијелом и у Торинама. Ловиште је углавном низијског типа са доста шуме, ораница и нешто равничарског дијела и богато је срнећом дивљачи, али и дивљом свињом. Фазан се сваке године вјештачким узгојем уноси, док је стање са зецом нешто лошије.

Прихватилаште за фазане, Казан – Крњин

Ловци ове секције су изградили велико прихватилиште за фазанску дивљач у предјелу Казана, капацитета до 600 комада одраслих фазана. Секција је у току извршења лова подијељена у три ловне групе. У ловишту се стално изводе редовне ловне активности; изношење соли и израда солила, као и израда високих чека. Упорним радом секција је 2006. године довршила и ловачку кућу која се налази у Грабовици и понос је ове ловачке секције. 

Ловци из Грабовице поред изграђеног љетниковца

Крајем априла 2015. године ловци ове секције су уз помоћ удружења саградили велики  ловачки љетниковац који ће представљати прави ловачки амбијент.

Секција Грабовица броји 38 ловаца.

(Наставиће се…)

Фото: проф. Војо Стјепановић

Пише: проф. Војо Стјепановић

РТВ Добој

Prethodni članakDOBOJ: Ubjedljiva pobjeda Sloge Meridian protiv Sarajeva (FOTO)
Naredni članakVulić: Ne može novac američke i engleske ambasade biti jači od istrajnosti srpskog naroda