Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Sud, pretenciozno nazvan “BiH”, koji je ekspresno krenuo u postupak protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i institucije predsjednika treba da bude pažljiv i oprezan da im taj sudski “ekspres lonac” ne prošišti.

Ona je poručila da ne može novac američke i engleske ambasade biti jači od istrajnosti, čestitosti i ponosa srpskog naroda.

“Sve dok postoji konstitutivni, srpski narod, niko neće urnisati na institucije Srpske, pa ni plaćene sudije”, rekla je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Delegacija EU i /šef te delegacije u BiH Johan / Satler umjesto da podstiču dogovore domaćih aktera parlamentarne većine, svojim uplitanjem otežavaju procese.

“Možda lideri većine sa teritorije Federacije BiH /FBiH/ imaju potrebu da im stranci moderiraju procese i daju smjernice, ali biti dio većine je biti sposoban za donijeti i provesti odluku. Jasno je da u FBiH ne postoji lider koji se bori za bolje sutra svog naroda”, dodala je ona.

Vulićeva je istakla da stalnim zahtjevima i komentarima, Satler i Delegacija EU jasno pokazuju da oni zapravo ne žele BiH u EU.

“Proces pridruživanja BiH ka EU koči upravo Delegacija EU u BiH, očito im je prelijepo, ušuškanim u Sarajevu, da BiH vide kao stalnu adresu”, dodala je ona.

Ona je naglasila da je Republika Srpska na svim poljima pokazala sposobnost u rukovođenju, sprovođenju, realizaciji, poštovanju dogovora.

“I jedan Satler da nam određuje gdje će biti sjedište apelacionog odjeljenja Suda BiH, pa taj film neće gledati”, dodala je ona. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakДОБОЈ: Ловство кроз вијекове XLVII – ловачке секције – ЛС Грабовица (ФОТО)
Naredni članakBukejlović: Banjaluka ima sve kapacitete da bude sjedište apelacionog odjeljenja Suda BiH