Ловачка секција Станови је настала издвајањем 14 ловаца из секције Грабовица који су са мјестом пребивалишта били у мјесним заједницама Станови и Мала Буковица. Инцијатива је потекла 2003. године, да би се 2005. године и реализовала. Међутим, и данас ова секција има добре односе са секцијом Грабовица и већину ловова на крупну дивљач изводе заједнички као једна секција.

Ловци ове секције су купили земљиште површине два дунума и саградили ловачку кућу у заосеку Порин, која данас краси цијеле Станове. Активношћу ловаца урађено је много на изградњи ловно техничких објеката широм ловишта које користи ова секција.

У плану ове секције је изградња још неколико пратећих објеката уз ловачку кућу (оставе за огрев, љетниковац и колибе за псе), као и изградња рова за гађање летећих мета (глинених голубова). Секција се с правом може похвалити добрим стријелцима, о чему свједоче бројна освојена прва мјеста у гађању глинених голубова.


Чека „Бујадњаци“

Добри комшијски односи са ловцима из сусједних ловачких удружења, прије свега са ловцима Усоре, и односи који се граде, не само на заједничкој заштити дивљачи, него и на правом дружењу, могу послужити као добар комшијски примјер.

Данас Ловачка секција Станови броји 29 ловаца.

(Наставиће се…)

Фото: проф. Војо Стјепановић

Пише: проф. Војо Стјепановић

РТВ Добој

Prethodni članakDOBOJ: Obavljeno testiranje mladih odbojkašica iz GOK „Sloga” Doboj (VIDEO)
Naredni članakSIPA u prostorijama OBA u Banjaluci – zbog odavanja tajnih podataka