Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH sproveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

– Sprovedene su određene aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH – naveli su iz Tužilaštva BiH.

U interesu predmeta, Tužulaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH sproveli su sinoć aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u Banjaluci po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, rekla je Srni portparol Sipe Јelena Miovčić.

Ona je pojasnila da pripadnici Sipe ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

– Ovu akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji Republike Srpske nadležan MUP Srpske, Sipa, kao agencija koja je nadležna na teritoriji cijele BiH, danas je samo tu da izvrši te pretrese – pojasnila je Miovčićeva.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prethodni članakДОБОЈ: Ловство кроз вијекове LII – ловачке секције – ЛС Станови (ФОТО)
Naredni članakVišković: Okvir budžeta Srpske 5,735 milijardi KM; Dokument Ekonomske politike izuzeztno važan