Sport

Zvezda predstavila Žandera: Došao sam da osvojim titulu

Novi fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Žander Santana, izjavio je da je došao u Srbiju kako bi osvojio titulu prvaka.

Iskusni lijevi bek stigao je u Zvezdu iz kiparskog Pafosa i zadužio dres sa brojem 18.

– Srećan sam ššto sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svjestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspjeh i ove sezone. Osjećam se veoma spremno, od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem – rekao je Žander na promociji na stadionu “Rajko Mitić”.

Žander kaže da ne osjeća pritisak velikog očekivanja javnosti, prije svega zbog loših iskustava Crvene zvezde sa Brazilcima.

– Ne osjećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost – rekao je Žander.

On je otkrio i da se oko dolasku u Zvezdu konsultovao sa bivšim vezistom Partizana Sašom Markovićem, koga pozaje sa Kipra.

– Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspjeha – istakao je Žander.

Foto: FK Crvena zvezda

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close