Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske rukovodstvu Boračke organizacije Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je nemjerljiva uloga srpskih boraca i žrtva koju su podnijeli u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

– Bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda. Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne smije da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem njegujemo sjećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo – naveo je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u čestitki da su borci VRS zaštitili srpski narod u ratnim vremenima i odbranili Srpsku i njena ognjišta.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović navela je da je obilježavanje Dana boraca i Prvog srpskog ustanka prilika da se sa posebnim uvažavanjem i vječnom zahvalnošću sjetimo svih heroja koji su kroz tešku i stradalničku istoriju, braneći svoju zemlju, jezik i nacionalni identitet, položili svoje živote na oltar otadžbine.

U Višegradu će danas biti obilježen Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, u kojem su život dala 23.752 pripadnika Vojske i policije Srpske i 219 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakObilježavanje Dana boraca i 219 godina od Prvog srpskog ustanka (VIDEO)
Naredni članakU Srpskoj rođene 22 bebe; U Doboju na svijet došlo četvoro mališana