Vijesti

Zvaničnici Srpske čestitali Vidovdan – krsnu slavu VRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

 Povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke. Na jedan od najvećih i najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji sa posebnim pijetetom sjećamo se svih hrabrih pripadnika Vojske Republike Srpske koji su, vođeni patriotizmom i nesebičnom hrabrošću, svoje živote i dijelove tijela ugradili u temelje Srpske – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je naglasila da je Vojska Republika Srpske, kao glavna okonsica i garant opstanka Republike Srpske, naše najveće tekovine, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu branila svoj narod, slobodu i pravo da ostanemo svoji na svome.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Miloradu Krajšumoviću, kao i svim pripadnicima ovog puka krsnu slavu – Vidovdan, ističući da je 28. jun jedan od najvažnijih datuma koji je obilježio srpsku istoriju kroz vijekove.

Dodik je izrazio uvjerenje da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk sposoban da bude značajna odbrambena komponenta u okviru Oružanih snaga BiH, garant mira, bezbjednosti i stabilnosti srpskog i drugih naroda u BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas krsnu slavu Vojske Republike Srpske – Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i svim vojnicima, oficirima i pripadnicima te jedinice.

– Na veliki praznik Vidovdan, jedan od najvažnijih datuma u našoj istoriji, koji svjedoči o velikom stradanju, ali i hrabrosti, ponosu i slobodarskom duhu srpskog naroda, proslavljamo krsnu slavu naše vojske koja je najzaslužnija za odbranu Republike Srpske – navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske. 

– Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, Vama, vojnicima, podoficirima i oficirima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, upućujem najiskrenije čestitke – ističe Višković u čestitki.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitku povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka.

– Vama, vojnicima, podoficirima i oficirima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH upućujem iskrene čestitke – navedeno je u čestitki Tegeltije.

On je istakao da se sa posebnim pijetetom i velikom zahvalnošću na ovaj dan treba sjetiti svih koji su štitili svoj narod i njegovo pravo na opstanak na ovim područjima i koji su za mir i slobodu dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

Foto. rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close