Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke građanima Srpske koji dočekuju pravoslavnu Novu godinu po julijanskom kalendaru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku građanima, poželivši im, između ostalog, radost i dobro zdravlje.

– Želim vam da ovaj praznik dočekate u dobrom zdravlju i radosti, okruženi svojim najbližima i da Nova 2024. godina protekne u miru i ljubavi, te da svima donese napredak, blagostanje i porodičnu sreću. Neka je srećna i blagoslovena 2024. godina – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Čestitku je poslao i premijer Srpske Radovan Višković.

– U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime svim građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru želim srećnu i uspješnu novu godinu. U godini koja je pred nama želim vam od srca dobro zdravlje, radost i uspjeh. S uvjerenjem da će nova, 2024. godina, biti godina našeg daljeg razvoja i prosperiteta u svim oblastima, želim da je dočekate u dobrom raspoloženju i srdačno vas pozdravljam – navodi se u čestitki Viškovića.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u čestitki povodom pravoslavne Nove godine izrazila je uvjerenje da će 2024. godina proteći u miru, stabilnosti i prosperitetu.

– Svima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće Nove godine uz želju da vam 2024. godina donese dobro zdravlje, napredak, ličnu i porodičnu sreću. Neka je srećna i blagoslovena Nova godina – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poželio je svima koji Novu godinu praznuju po julijanskom kalendaru mnogo zdravlja, sreće i uspjeha.

– U svoje ime, i u ime Narodne skupštine Republike Srpske, čestitam vam ulazak u 2024. godinu, koji Srpska pravoslavna crkva danas obilježava. Iskreno se nadam da će nam Nova godina donijeti napredak i da ćemo u njoj nastaviti da zajedno gradimo, jačamo i čuvamo Republiku Srpsku. Sretna pravoslavna Nova godina! – naveo je Stevandić u novogodišnjoj čestitki.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakAMS RS: Otežan saobraćaj kod mjesta Matuzići
Naredni članakNešić: Širenje mržnje i pozivanje na rat su krivično djelo i Tužilaštvo BiH mora reagovati