Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ Slobodan Župljanin rekao je Srni u Kostajnici da je cilj ove organizacije, osnovane 2017. godine, zaštita Republike Srpske u mirnodopskim uslovima.

– Naš drugi cilj je očuvanje tradicije i ugleda, lika i djela srpskog oficira i vojnika, a treći cilj da stalno tragamo za istinom o događajima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu – naveo je Župljanin sinoć u Kostajnici gdje je osnovan Opštinski odbor Organizacije starješina VRS.

On je istakao značaj osnivanja Opštinskog odbora u Kostajnici koja, kako je naveo, po svojoj ulozi u ratu i poslije rata zaslužuje da ima jednu ovakvu organizaciju.

Za predsjednika Odbora je izabran Ljubomir Nikolić, koji je rekao da je u proteklom ratu učestvovalo oko 25 starješina sa područja ove opštine, te istakao da će težiti ostvarivanju što većih prava, kako starješina, tako i ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i samih boraca.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i potpredsjednik Organizacije starješina VRS Mirko Trivić, predsjednik regionalnog odbora Prijedor Momir Kovačević i načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik u Banjaluci sa Sijartom
Naredni članakNovaković Bursać potpredsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope