U organizaciji  ”Extra turniri” u sportskom centru AM Ačko održan je turnir ”Zupčanik extra kup” u kategoriji 2006. godište. Ovo je bio prvi turnir, a planirana je serija turnira po godištima. Organizatori su obezbjedili bogate nagrade. Učešće je uzelo osam ekipa podijeljenih u dvije grupe.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Napredak iz Zavidovića, na drugo seplasirao tim Mladost Zmajevi iz Tinje a treće je osvojila ekipa FK Crvena zvezda ŠF Ačko. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Rijad Sinanović iz pobjedničke  ekipe. Najbolji strijelac je njegov saigrač Tarik Sijerkić, dok je najbolji igrač Midhat Hasić iz Mladost Zmajevi. Nagrada za fer plej pripala je ekipi Prijatelji iz Broda. Dodijeljena je nagrada ekipi sa najmlađim igračima a to je Proleter iz Dvorova. Na ovom turniru nagrađena su četiri igrača za najbolju pruženu igru a to su: Emir Fakić (Sportino Ma), Ognjen Šešlak (Crvena zvezda Ačko), Luka Badrov (Romari Vitez) i Ajdin Beganović (Proleter Dvorovi). Posebnu nagradu dobio je Nerman Lišić iz Napretka. Sve nagrade uručili su sportski radnici i treneri, te predstavnici sponzora Butik Stil iz Doboja.

REZULTATI:

GRUPA A: Tremed (Tešanj) – Sportino MA (Maglaj) 1:0, Crvena zvezda Ačko (Doboj) – Napredak 1:3, Sportino Ma – Crvena zvezda Ačko 0:5, Tremed – Napredak 2:1, Crvena zvezda Ačko – Tremed 3:2, Sportino Ma – Napredak 1:6.

PLASMAN: 1. Napredak 6 (10:5), 2 Crvena zvezda Ačko 6 (9:5), 3. Tremed 6 (5:4). 4. Sportino MA 0 (1:12).

GRUPAB: Prijatelji (Brod) – Mladost Zmajevi (Tinja)0:4, Proleter (Dvorovi) – Romari (Vitez) 2:1, Mladost Zmajevi – Proleter 2:0, Proleter – Prijatelji 1:0, Mladost Zmajevi – Romari 0:0, Prijatelji – Romari 1:2.

PLASMAN: 1. Mladost Zmajevi 7 (6:0), 2. Proleter 6 (3:3), 3. Romari 4 (3:3), 4. Prijatelji 0 (0:7).

POLUFINALE: Napredak – Proleter 3:0, Mladost Zmajevi – Crvena zvezda Ačko 1:1 penalima 4:3.

ZA TREĆE MJESTO: Proleter – Crvena zvezda Ačko 1:2.

FINALE: Napredak – Mladost Zmajevi 4:1.

RTV Doboj
Nenad Vasić

Prethodni članakStoji u tišini ispred konzulata
Naredni članakMladi masovno napuštaju BiH!