Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je za da ovo udruženje daje punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću, te navodi da će se pridružiti protestima ispred Suda i Tužilaštva BiH u petak, 1. septembra.

– Treba da svi odu i izraze protest protiv tog Suda i Tužilaštva koji rade ilegalno. Optužiti predsjednika znači optužiti svakog građanina Republike Srpske. Pružamo maksimalnu podršku u toj borbi – ističe Rajilićeva.

Ona navodi da bi se protestu trebali pridružiti svi koji dobro misle Republici Srpskoj i na taj način pružiti podršku instituciji predsjednika.

– Ovdje nije riječ o imenu, već o instituciji predsjednika Republike Srpske. Mi treba da stojimo iza njega. Treba otići i odazvati se u velikom broju na protest u Sarajevu – zaključuje Rajilićeva  za Srnu.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović podnio je 24. avgusta, zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik-Ulahovič: Odnosi Srpske i Bjelorusije zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom povjerenju (FOTO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra svježije sa padavinama i grmljavinom