U drumskom saobraćaju na teritoriji Republike Srpske tokom obilježavanja božićnih praznika i 9. januara – Dana Republike, biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Prevoz eksplozivnih materija biće zabranjen od danas u 12.00 časova do sutra do ponoći, kao i 9. januara cijeli dan.

Naredbom koju je donio ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju 8. januara cijeli dan na području Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a.

Ovaj režim zabrane važiće na dionicama magistralnih puteva: granični prelaz Rača /granica sa Srbijom/ na području Bijeljine, Bijeljina – granica Srpske i Brčko distrikta, granica Srpske/distrikt Brčko-Šamac, Šamac-Modriča /Јakeš/-Šešlije-Јohovac, granica Srpske i Federacije BiH u mjestu Јezero dva-Јakeš ,i Klašnice dva-Banjaluka dva, kao i na auto-putu “9. januar” na dionicama Banjaluka-Doboj /Јohovac/ i Gradiška-Banjaluka.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija za ovaj period.

Zabrana se ne odnosi na prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSrećan Badnji dan (VIDEO)
Naredni članakPUTEVI: Magla u kotlinama, jaki udari vjetra na pojedinim dionicama preko prevoja