Popularni striming servis je odlučio da ipak želi da kreira svoju aplikaciju za novi uređaj kompanije Apple.

Za Apple Vision Pro VR uređaj već postoji više od 600 aplikacija, ali YouTube nije jedna od njih. Prošlog mjeseca servis kompanije Google je izričito istakao da nema nikakve planove da razvija takvu apliakciju.

Međutim, nakon svega nekoliko nedjelja planovi su se izgleda promijenili. YouTube je sada napravio zaokret od 180 stepeni i za The Verge je istakao da je njihova aplikacija za Vision Pro u planu razvoja.

Iz kompanije nisu rekli kada može da se očekuje YouTube aplikacija za Apple Vision Pro. U međuvremenu, YouTube ističe da podržava Vision Pro tako što obezbjeđuje da korisnici imaju odlično iskustvo u Safari pregledaču.

Nije poznato zbog čega je YouTube iz korijena promijenio svoj stav. Moguće je da se Vision Pro pokazao kao znatno popularniji nego što su Google i YouTube prvobitno očekivali.

Takođe je moguće da je ovu u vezi sa popularnošću eksterne YouTube aplikacije koja već postoji za Vision Pro i košta svega pet dolara. Trenutno je na trećem mestu u Photo & Video kategoriji App Store-a, za preuzimanja na VR uređaj.

Foto: Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakAndroid 15 dobija veoma korisnu funkciju koju iPhone već ima
Naredni članakDa li je zdravo tuširanje vrelom vodom