Xiaomi 13 i 13 Pro imaju svoj globalni debi, počevši od predstavljanja na Mobile World Congressu.

Telefoni iz serije 13 najavljeni su u Kini krajem prošle godine, svaki sa Leica ko-brendiranim kamerama i vrhunskim Snapdragon 8 Gen 2 čipsetima.

Na osnovu prethodnih izdanja, oni neće dolaziti u SAD, ali će biti dostupni u Velikoj Britaniji, Evropi i drugim dijelovima Azije.

S obzirom na to da znamo specifikacije telefona od decembra, tu nema ništa iznenađujuće, ali evo rezimea: oba su telefona višeg srednjeg ranga, ali 13 Pro se ističe senzorom od 1 inča koji je pozajmljen od Xiaomi 12S Ultra i 120W žičano brzo punjenje.

Oba su opremljena OLED-ovima sa brzim osvježavanjem od 120 Hz — 13 ima manji ekran od 1080p od 6,3 inča, a 13 Pro ima 6,7-inčni LTPO ekran od 1440p.

Svaki uređaj ima IP68 ocjenu za otpornost na vodu i prašinu i podržava bežično punjenje od 50 W.  Inače ne dolaze u SAD,  što je velika nevolja, jer to su vrste funkcija koje jednostavno ne vidimo na premium srednjim uređajima koji se tamo prodaju.

Dok Xiaomi 13 Pro košta 1.299 evra, Xiaomi 13 košta 999 evra. Biće u prodaji 8. marta preko Xiaomi-jevih zvaničnih maloprodajnih kanala.

Foto: Screenshot/Youtube 

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakNissan se sprema da “osvoji” Evropu
Naredni članakŠta jesti nakon treninga