Windows 11 će biti objavljen kasnije ove godine i nudiće mnoštvo poboljšanja, ali obećanje o boljem trajanju baterije za korisnike laptopa izgleda daleko od stvarnosti. Takođe, tu je i par drugih problema.

Postavljajući poruke na Reddit, jedan korisnik operativnog sistema Windows 11 je rekao: “Tako sam primjetio ovaj problem nakon nadogradnje na 11. Laptop je sa 3-4 sata rada u svakodnevnoj upotrebi, što je dovoljno dobro za gejming laptop, prešao na jedva sat vremena ili maksimalno 1,5 sata. Da li se još neko suočio sa ovim problemom na svom prenosnom računaru u ovoj verziji?”

Kao odgovor, jedan obožavalac Microsofta je rekao: “Na Windows 10 imam oko 4 sata korišćenja na svom laptopu, nakon što sam počeo da koristim Dev build Windows 11, dobijem samo oko 2 sata.” I još jedan naveo: “Isto situacija. Brzo se prazni. Postaje topao tokom uobičajenih zadataka. Možda zato što Win 11 koristi više procesorske snage od Win 10.”

Sada, prije nego što bilo ko počne da paniči, trebalo bi imati u vidu da je ovo ipak rana verzija softvera, koja je i objavljena da bi se ispravile greške. Sa toliko mnogo korisnika koji prijavljuju pražnjenje baterije, Microsoft će vjerovatno brzo napraviti ispravke pre zvaničnog datuma izlaska, prenosi b92.

Osim problema sa baterijom, Windows 11 ima i druge greške

Ovaj problem sa baterijom nije jedina noćna mora korisnika entuzijastičnih Windows noviteta, jer Insidersi prijavljuju brojne druge iritantne greške. Jedan od najvećih problema koji trenutno muči Windows Insiders korisnike je nedostatak pretraživanja u meniju Start. Ostali poznati problemi koje je Microsoft prepoznao u trenutnoj beta verziji su:

• Sistemsko skaliranje teksta proporcionalno će prilagoditi sve vidžete i može rezultirati obrezanim vidžetima

• Traka zadataka neće biti prikazana na više monitora, ali će se vratiti u verziji sa jednim monitorom

• Prozor za pregled možda neće prikazati ceo prozor prilikom prelaska kursorom preko prikaza zadataka na traci zadataka

• U narednim izdanjima će se adresirati mali skup zastarelih stranica Podešavanja, kao i greške u uklapanju i završnoj obradi

• Kada koristite Brze postavke za modifikovanje postavki pristupačnosti, korisnički interfejs za podešavanja možda neće sačuvati izabrano stanje

• Dugme za instalaciju možda još uvijek nije funkcionalno u nekim ograničenim scenarijima u Windows prodavnici

• Ocjena i pregledi nisu dostupni za neke aplikacije

Foto: Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakŠta se dešava sa motorom kada se u njemu nađe previše ulja?
Naredni članakDOBOJ: U nedjelju u Donjoj Grapskoj 3. Petrovdansko veče folklora