Novoimenovani senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da mu je velika čast biti senator slobodne Srpske i da je to znak da se srpski svijet stvara i da proces ujedinjenja ne može biti zaustavljen.

– Velika je čast biti dio istorije i dio života Republike Srpske. Biti senator slobodne Republike Srpske, zemlje mojih predaka, velika je čast, obaveza i znak da su svi Srbi zapravo jedno i da je srpski svijet tu, da je živ, da se stvara, da se razvija, bez obzira na silu kojom se prijeti svakome od nas koji smo život posvetili služenju srpskom svijetu – istakao je Vulin.

On je naveo da je proces ujedinjenja započet i da se on, jednostavno, više ne može zaustaviti.

– Hoću posebno da zahvalim predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na ovoj velikoj časti, ali i na godinama uporne i strpljive borbe za jedinstvo svih Srba – rekao je Vulin.

Govoreći o Dodikovom zalaganju da bi svi Srbi iz Republike Srpske trebalo da automatski dobiju državljanstvo Srbije, Vulin je naveo da se i on zalaže za to da svi Srbi, bez obzira gdje žive, dobiju pravo na državljanstvo Srbije.

– Zalažem se za njihovo pravo da odlučuju o budućnosti svih Srba, zalažem se za to da radimo kao što su radili i drugi narodi i da već jednom prestanemo da brinemo o tome da li ćemo uplašiti ili iznervirati nekoga ili će neko biti nezadovoljan što smo ujedinjeni, što nas ima, što smo složni, što smo jedno – poručio je Vulin za Srnu.

On je podsjetio da je govorio o tome i ranijih godina, dok je bio ministar unutrašnjih poslova Srbije, kada je maksimalno ubrzan proces i sve moguće procedure za dobijanje državljanstva Srbije Srbima iz Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je Aleksandra Vulina za člana Senata Srpske. U odluci se navodi da se, na osnovu Ustava Republike Srpske i Zakona o Senatu, Vulin imenuje za senatora Srpske od 1. decembra.

Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Izvor: SRNA

Prethodni članakMaričić: Plata u koverti ugrožava budućnost
Naredni članakIsplaćeno 7,6 miliona KM za ratnu materijalnu i nematerijalnu štetu