Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin poručio je danas da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez možda sebe vidi kao agu, ali da Srbi sebe ne vide kao raju, ističući da Republika Srpska zato i postoji – da Srbi ne budu raja.

On je podsjetio da su age voljele da ih srpska raja hrani, pa bi da obnove stare adete.

Vulin je istakao da je Srpska nastala zato što su to željeli Srbi koji u njoj žive.

– BiH sastavljenu od dva entiteta i tri naroda želele su velike sile, a ne narodi koji u njoj žive ili bar ne takvu. Zato Helez i želi da sruši Dejtonsku BiH – rekao je Vulin reagujući na posljednje gnusne prijetnje i uvrede Heleza na račun Srba, koji je, između ostalog, rekao da je “Republika Srpska nastala na genocidu”.

Vulin je u saopštenju ukazao da, ko hoće Republiku Srpsku bez njenih punih ovlaštenja, neće ni Dejton, ni BiH po Dejtonu, a posebno neće Srbe i Republiku Srpsku.

– Helez samo potvrđuje ono što sam najavio – da se u Generalnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a Republiku Srpsku stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, a Srbiju osudila na doživotno izdržavanje bosanskih aga i begova plaćanjem ratne odštete”, ukazao je Vulin.

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIC

Izvor: SRNA

Prethodni članakTrišić Babić: Amnezija delegacije EU
Naredni članakVRIJEME: I sutra toplo i vjetrovito, temperatura do 29 stepeni