Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Denis Zvizdić ima verbalni defekt nepotrebne odbrane, zastupanja i zagovaranja ljudi za koje on smatra da su Srbi po mjeri njegove imaginarne, građanske, unitarne BiH.

– Bošnjački politički predstavnici misle da su oni BiH i da bi svima koji žive u toj državnoj zajednici koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda trebalo da određuju ko su Srbi, kako ćemo živjeti, u kakvoj državi, šta ćemo praznovati, ko treba da nas predstavlja. Ne razumijem da neko ko pretenduje da bude ozbiljan političar očekuje da drugom nameće svoje želje i ideje – rekla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na Zvizdićevu objavu na društvenim mrežama da su “njegovi sugrađani Bogić Bogićević i Mirko Pejanović dobili niz komplimenata”, jer kad predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “nekoga vrijeđa znači da je riječ o osobi koja ima državotvornu svijest”, Vulićeva je odgovorila da Zvizdić ima uključenu opciju “notifikacije” za profil Milorada Dodika na platFormi “Iks”, pa čim nešto on objavi njemu na displeju dođe obavještenje kako bi brže odgovorio ne bi li malo dobio na čitanosti.

– Vjerujem da i za taj internet defekt ima naziv, ali ne želim da vjerujem da je kolega Zvizdić emotivno hendikepiran ili kako on kaže u defektu ličnosti ili da ima kompleks manje vrijednosti zbog Milorada Dodika. Milorad Dodik jeste lider kakvog bošnjačka politička scena nikada imati neće. Ali ni Zvizdiću niti bilo kome od bošnjačkih političkih predstavnika ne može pomoći Dodik, jer se liderstvo i povjerenje naroda ne stiče napadanjem Milorada Dodika – istakla je Vulićeva.

Ona je rekla da Zvizdić ima sve ove frustracije samo zbog razočaranosti u sebe, jer u FBiH nikada neće biti lider kao što je Milorad Dodik u Republici Srpskoj koji se bavi svojom Republikom Srpskom i štiti svoj srpski narod.

– Zato, gospodine Zvizdiću, toplo Vam preporučujem da malo radite na sebi, pozabavite se FBiH i njenim stanovnicima, možda onda steknete povjerenje birača, jer napadima na Dodika ništa nećete postići osim što postajete još više frustrirani. A za početak prvo dobro zapamtite šta piše u Dejtonskom sporazumu – u BiH žive tri konstitutivna naroda – Srbi, Hrvati i muslimani, nema Bosanaca i Hercegovaca, a tako Vam je i u realnosti, na terenu. Spustite se sa tih svojih umišljenih visina među narodu, pa ćete se uvjeriti – poručila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Saradnja sa civilnim strukturama i u narednom periodu (FOTO)
Naredni članakGoganović: Institucije Srpske jedina adresa za političke instrukcije