Pedesetoro mladih iz Republike Srpske prisustvovaće velikoj manifestaciji – Svjetskom festivalu mladih, od 1. do 7. marta u Sočiju, jednom od najljepših gradova Rusije i nekadašnjem gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara.

Šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je izuzetno srećna što je dala podršku ovoj prelijepoj aktivnosti i što će mladi Srpske imati priliku da provedu nezaboravno vrijeme u Rusiji.

“Svjetski festival mladih je najveća omladinska manifestacija u svijetu, koja se održava po ukazu ruskog predsjednika Vladimira Putina. Očekuje se prisustvo oko 20.000 mladih iz cijelog svijeta, lidera u biznisu, medijima, međunarodnoj saradnji, kulturi, nauci, obrazovanju, volontiranju i dobrotvornosti, sportu, različitim sferama javnog života, kao i tinejdžera koji predstavljaju različite dječije organizacije i udruženja”, rekla je Vulićeva i dodala da je ovo jedinstvena prilika za učenje i širenje vidika.

Vulićeva, koja je nekada bila jedan od najuspješnijih aktivista Mladih socijaldemokrata, istakla je da su domaćini pripremili sjajan doček, uslove za rad i zabavu, i to u atmosferi apsolutne bezbjednosti.

Organizatori festivala najavili su brojne propratne aktivnosti, pa će učesnici imati priliku da vide Soči i okolinu, Olimpijsko selo, da uživaju u baletskim predstavama, koncertima i spektaklu klizanja na ledu, ali i da upoznaju svu šarolikost kulturnog blaga Rusije.

Svjetski festival mladih u Sočiju održava se od 1. do 7. marta, u organizaciji Federalna agencija za pitanja mladih – Rosmolodež. 

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Predstavljeni rezultati istraživanja o štetnom uticaju društvenih mreža (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 22. februar