Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da nije zadovoljna odgovorom glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića u kojem je naveo da je tužilački tim u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske formiran na osnovu pravilnika i istakla da se iz odgovora vidi da tim nije formiran u skladu sa zakonom.

Vulićeva je pojasnila da se pitanje ticalo načina na koji je formiran predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i na koji način je određen tužilac Nedim Ćosić, te konstatovala da je na na osnovu odgovora jasno da
predmet nije formiran na osnovu zakona.

– Pitanje sam uputila uz obrazloženje da smo 16. oktobra mogli vidjeti i čuti da Nedim Ćosić i Јasmina Ćosić Dedović , imaju isto prezime i samim tim da je opravdana sumnja da je to uvezan, orkestriran udar na instituciju predsjednika Republike Srpske i da su oni u krvnom srodstvu. Pitala sam po kojem zakonu je formiran predmet protiv Dodika, kada u arhivi svih zakona koje donijela Paralamentarna skupština BiH ne postoji da je taj zakon donesen – pojasnila je Vulićeva.

Ona je istakla da je dugo čekala odgovor na poslaničko pitanje koje je uputila Kajganiću, te da je on u odgovoru naveo da je u periodu od 30. juna do 10. jula ove godine u predmetu postupao tužilac kojem je program dodijelio predmet, ali da je zbog spriječenosti tog tužioca da radi na predmetu, formiran tužilački tim.

– U odgovoru je navedeno da su za članove tima određeni svi tužioci iz Odsjeka za Međunarodnu pravnu pomoć i ostala krivična djela koja su nadležnosti Tužilaštva BiH – rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu gdje je u toku sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštin BiH.

Ona je naglasila i poručila Kajganiću da nije odgovorio na pitanje, a što je bio dužan, te da je njegov odgovor zamajavanje javnosti.

– Kaže, program je dodijelio predmet jednoj tužiteljki, a ko je forimirao tužilački tim? Formirao ga je lično Milanko Kajganić, glavni tužilac – zaključila je Vulićeva i najavila da će ponovo uputiti pitanje.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Đilas pokušava sa novom laži da se lažno opravda
Naredni članakDOBOJ: Radnici Elektro Doboja darivali krv (FOTO/VIDEO)