Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je kako je taman pomislila da se sudija Suda BiH Mirsad Strika razlikuje od ostalih poslušnika američkog ambasadora Majkla Marfija i političkog teletabisa Kristijana Šmita, ali da je brzo razuvjerio.

– Po kom zakonu Mirsade tražite dolazak Milorada Dodika? Znate li da je Miloš Lukić hospitalizovan? – upitala je Vulićeva nakon što je advokat predsjednika Republike Srpske Goran Bubić rekao da sudija Suda BiH traži da predsjednik Dodik dođe na zakazani pretres iako nema uslova za njegovo održavanje.

Vulićeva je istakla da će u slučaju Lukića pretrage pokazati da li je virusno, bakerijsko ili je od stresa nastao srčani problem.

– Stres je posljedica iživljavanja nepravde nad pravdom, obrazac koji primjenjujete Vi, nesrbin Kajganić i njegov politički poltron Nedim Ćosić. Kome da mi tužimo vas? Sram i stid Vas bilo! Vi se našli da ponižavate institucije Srpske i srpski narod, stiće vas kletva i nerođenih Srba – rekla je Vulićeva.

Ona je naglasili da su Srbi nacija koja vijekovima postoji. “Ne možete nas uništiti. Ne vi, poslušnici Zapada”, zaključila je Vulićeva.

Bubić je rekao da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik doći danas na zakazani pretres pred Sudom BiH, jer sudija traži da dođe iako nema uslova za njegovo održavanje.

On je ranije jutros izjavio da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Srpske za izuzeće četiri tužioca u ovom procesu. Izuzeće je zatražio Bubić na ročištu 20. decembra jer ne postoji nepristrasan pristup predmetu.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor. SRNA

Prethodni članakPU DOBOJ: Pronađeno i oduzeto oružje i municija u Doboju
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplije, vjetrovito i sa padavinama u većini područja