Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je sutra “dan D” za člana CIK-a Vanju Bjelica Prutinu, koja je na tu poziciju došla mimo svih procedura i bez relevantnog iskustva u provođenju izbora, a na preporuku Mirka Šarovića kome se zaklela na vječnu odanost.

“Prema mojim izvorima iz CIK-a, odnosi između ovog dvojca su odavno poljuljani, ali bez obzira na to isti su im nalogodavci – Majkl Marfi i Kristijan Šmit i zato Prutina mora kako zna i umije da izvrši sve pripremne radnje i zaduži izvršioce radova kako bi sutra na žrijebanju bilo izvučena kuglica sa imenom PDP-ovog delegata u Domu naroda”, istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je zajednički cilj trojca Marfi-Šmit-Šarović da ustoliče Šarovića u Savjet ministara, što on želi više od života, dok ovoj dvojici takav i slični Šarovići trebaju kako bi, prije Marfijevog odlaska, oduzeli imovinu entitetima i obezbijedili ličnu korist prije posljednjeg leta iz BiH.

“Vanja Bjelica Prutina, izvođač nelegalnih radova, danima vježba kući izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača, jer ovo je njena posljednja šansa da se oduži Šaroviću i ispoštuje zahtjev Marfija i Šmita. Sve će to ova vrla pravnica uraditi kršeći Ustav i procedure, jer je to jedini način da ostane na poziciji na koju je i imenovana kao Šarovićev pulen”, rekla je Vulićeva.

CIK će sutra, dvije godine nakon izbora, provesti žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste – SNSD i PDP.

Sud BiH odbio je ranije žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Žrijebanje će biti održano u 12.00 časova u prostorijama CIK-a u Sarajevu. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Više lica potražilo ljekarsku pomoć nakon boravka u bazenu
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 1. jul